mmm1
  mmm2

  (Foto's: Paul Hoes)

  Makers

  Concept: Greg Nottrot
  Tekst: Jibbe Willems
  Spel: Whitney Sawyer, Lotte Driessen, Victor Griffioen, Mark Kraan
  Productie: Hemmo Bruinenberg

Met Man & Macht #2: Koning Crumb

16 & 17 mei // Theater de Veste Delft
Tickets €15,-

Eindelijk is het zover: de nieuwe Shakespeare is opgestaan! Jibbe Willems neemt na 401 jaar het stokje over. Samen met theatermaker Greg Nottrot en diverse wetenschappers doorgrondt hij de thema’s macht, ambitie en hoogmoed. Theater en wetenschap ontmoeten elkaar in een openbare zoektocht naar de ‘koningen’ van nu.

De komende jaren stelt Willems zich de opdracht – na o.a. zijn bekende bewerkingen van ‘Othello’ en ‘King Lear’ – ditmaal zélf groots wereldrepertoire te realiseren. De Nieuwe Shakespeare brengt verhalen over Trump, Willem Alexander en Berlusconi als de nieuwe Macbeth, King Lear en Richard III.

Deze editie: Koning Crumb - Een koningsdrama over Amerika’s twitter-president. Hoe is Trump geworden tot de persoon die hij is? Welke invloed oefent de massa uit? En hoe wordt hij geleefd door zijn eigen rol?

Aanschouw de eerste schetsen van Willems’ splinternieuwe openingsmonoloog, sonnet of sterfscène. Samen met een wetenschapper doorgronden de theatermakers de persoon Trump vanuit verschillende invalshoeken. Een onderzoek, waarin theater en wetenschap elkaar raken, over de mens achter de machthebber.

Woensdag 16 mei: Willem Post - Amerika deskundige
Donderdag 17 mei: Ruud Koole - hoogleraar politieke wetenschappen

"Aan de twee lange zijden, met uitzicht op een lange wit gedekte tafel zit het publiek, al is ‘publiek’ niet hetzelfde als ‘toeschouwer’: zoals vaker bij het Nieuw Utrechts Toneel wordt de lijn bepaald door ons. ‘We zijn allemáál Jibbe Willems’ aldus Nottrot, want onze inbreng wordt zeer op prijs gesteld." - Theaterkrant.nl

"Bij de drie Jibbes is het aankomende repertoirestuk Met Man & Macht in goede handen: zowel de al van tevoren geschreven teksten als de nieuwe vondsten zijn net zo spitsvondig als dramatisch."- 8weekly.nl

Speellijst

2018-05-16 Theater de Veste, Delft Kaarten →
2018-05-17 Theater de Veste, Delft Kaarten →
  mmm1
  mmm2

  (Foto's: Paul Hoes)

  Makers

  Concept: Greg Nottrot
  Tekst: Jibbe Willems
  Spel: Whitney Sawyer, Lotte Driessen, Victor Griffioen, Mark Kraan
  Productie: Hemmo Bruinenberg